FANDOM


ИсторияEdit

Demoni pula

Demoni

Эта страница содержит CCL информацию из Википедии (авторы).

Demoni Pula je navijačka skupina nogometnog kluba NK Istra 1961.

Osnovana je 28. ožujka 1992 pred utakmicu hrvatskih prvoligaša Istre i Rijeke. Prije toga, navijački pokret u Puli započinje još 1989. godine kada je grupica navijača pod nazivom "Dangerous Devils" stvarala atmosfere u dvoranama, koji su bili redovni pratioci pulskih "Gradina". U sezoni 1996./1997. izabrani su za šestu navijačku skupinu u Hrvatskoj. U početku su to bili navijači NK Istre koja je tada igrala u Prvoj HNL. Vremenom, Istra je ispala u Treću HNL i ugasila se, a drugi pulski klub, koji se tada zvao Pula 1856 probio se do prve lige, Demoni su izjavili da će podržat Pulu, koja do tada nije imala organiziranu grupu navijača, ukoliko promijene ime u NK Istra 1961, te klupske boje. To se i dogodilo, te su od tada njeni navijači. Boje navijačke skupine su zelena i žuta, a kratica njihovog imena i godine osnutka je DP92.

ДербиEdit

См.: Дерби Риека-Истра

ПримечанияEdit

Ad blocker interference detected!


Wikia is a free-to-use site that makes money from advertising. We have a modified experience for viewers using ad blockers

Wikia is not accessible if you’ve made further modifications. Remove the custom ad blocker rule(s) and the page will load as expected.